Be-wust-wording


Op het moment dat iemand ‘vast’ komt te zitten in het leven en een oplossing zoekt zodat een verandering kan plaatsvinden, ontstaat er een gevoel van lichte paniek.

Hoe kan ik iets veranderen als ik last heb van mijn patronen? Je wordt je bewust van de patronen die je hebt en je neemt je voor daar iets aan te gaan doen.

Maar hoe of wat kun je doen? We krijgen als kind niet geleerd om buiten de geijkte paden te denken of te lopen dus dat is onbekend terrein en onbekend maakt vaak onbemind.

Maar de aanzet is gegeven, het begint te kriebelen en je komt er niet meer van af. Het zaadje voor bewustwording heeft zich in jou genesteld en dat groeit. Je koopt misschien een boek dat je verder kan helpen met het thema dat jou in het bijzonder bezig houdt of je bezoekt een workshop van het een of ander.

Eigenlijk wil je zo snel mogelijk van je probleem af. Er zijn genoeg zogenaamde goeroes die je proberen wijs te maken dat ze de oplossing hebben en je probeert eens wat uit.

Dat ‘iets’ werkt tijdelijk maar dan blijk je toch weer terug te vallen in je oude gewoontes. Je wordt je bewust van het feit hoe hardnekkig ze zijn en vooral hoe eenvoudig je weer terugvalt.

Heb jij ook zin om samen de volgende trede te nemen en je bewustwording te verhogen en voor een transformatie te zorgen? Waar wacht je dan nog op, er is geen ander en zeker geen beter moment dan nu.

Je staat er in elk geval niet alleen voor.