Over mij

Mijn naam is Renato Azzarito en het is mijn passie om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Om ze te laten zien wat er tussen hen en het verwezenlijken van hun doelen staat. En de handvatten te geven waarmee ze in een rechte lijn op deze doelen af kunnen gaan.

Ik bied individuele begeleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid en maak hierbij gebruik van verschillende tools en technieken. Ik ben gecertificeerd NLP-practitioner en Marcos-therapeut en volgde opleidingen op het gebied van coaching en counseling, kinesiologie, acupressuur, en trance/hypnose.

De leiding nemen over je leven

Vaak wachten mensen met hulp vragen totdat het bijna te laat is, blijkbaar moeten ze eerst in een bepaald stadium komen voordat ze zichzelf toestaan dat iemand ze mag helpen. Het is niet stoer om een coach te hebben omdat het aangeeft dat je het niet zelf zou kunnen en dat is iets dat veel mensen als een zwakte zien.

Regeren is vooruitzien is mijn mening, als je weet dat je bij jezelf iets mist om ergens een doorbraak te bereiken waarom zou je dan jezelf tekortdoen door te blijven volharden in iets dat niet werkt. Als ik kijk hoe dat bij mezelf is gegaan, kan ik niet anders zeggen dan dat het voor mij toen ook niet makkelijk was.

Ik had nogal wat vervelende dingen achter elkaar meegemaakt zoals een bijna dood-ervaring, een faillissement en een echtscheiding en ik dacht dat de bodem nu wel bereikt was in wat een mens verwerken kan aan negatieve dingen. Maar zo werkt het blijkbaar niet want er is geen bodem in verdriet of woede net zoals er geen bodem in liefde is, het is onmetelijk en juist dat kan je als mens overvallen zoals het dat bij mij deed.

Om mezelf beter te kunnen begrijpen en helpen, ben ik zelf een opleiding gaan volgen tot coach. Tijdens deze opleiding werd ik zelf geregeld gecoached en ik merkte dat er patronen duidelijk werden die een groot deel van mijn leven bepaald hebben. Sommige hadden tot succes geleid maar nu had ik er last van want ik was niet meer degene die ik toen was. Ik moest op zoek naar nieuwe manieren om dat handen en voeten te kunnen geven en neer te gaan zetten wat ik neer wilde zetten.

Ik had ergens een vaag beeld van wat ik wilde nadat ik mijn halve leven in de financiële dienstverlening gewerkt had en dat leek totaal niet op iets dat met verzekeringen of hypotheken te maken had.

Het moest iets worden waarbij ik met mensen werk. En dat ik mensen graag wilde helpen met de kennis en levenservaringen die ik opgedaan had. Ik wilde dienstbaar zijn zo voelde het in het begin zonder ook nog maar te weten hoe ik dat ging doen.

Stap voor stap ben ik aan de slag gegaan, daarbij geholpen door fijne coaches die me aangezet hebben tot de juiste acties en me mijn blinde vlekken konden laten zien. Soms een schop onder mijn kont en een andere keer een bemoedigende arm om me heen. Het leidde bij mij tot Zelf-In-Zicht, ik werd degene die ik al was maar waar ik altijd van dacht dat ik daar naar op zoek was.

Zoek jij ook zo’n coach?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.