Referenties

Ik adviseer iedereen die assertiever wil worden Renato, door zijn coaching is mijn zelfbeeld positiever geworden waardoor ik zelfverzekerder werd en ik beter met anderen communiceer.

S. vd B

Coaching? Het was niet mijn idee! Stiekem wist ik dat er iets bij mij ontbrak. Een spiegel, soms confronterend, maar altijd fijne en positieve gesprekken. Iemand met wie je durft te delen. Het gaf me inzicht in mijzelf. Werd bewust van mijn eigen patronen en de wisselwerking die dit heeft in de organisatie waarin ik werk. Met enthousiasme en een stevige duw werd ik door jou in de juiste richting gestuurd. Nu kan ik het zelf. Bedankt Renato.

R.B.

Je bent doorgrondend en weet mij goed te confronteren met mijn gedrag. Dankjewel voor de inzichten.

G.

Het resultaat dat ik wilde heb ik met en dankzij jou behaald.

A.

Ik heb al eerder met coaches gewerkt maar met Renato was toch weer heel anders. Hoe moeilijk het in eerste instantie was om te bepalen waar ik PRECIES naar toe wilde, hoe makkelijker het werd uiteindelijk duidelijk te krijgen wat ik wil, wat ik wil laten zien met mijn foto’s en wie ik ben en waar ik sta. Op een vriendschappelijke manier hielp hij mij, het was geen vraag- en antwoord uurtje, maar een spar-partijtje.

E.G.

Je kunt me als geen ander naar mezelf laten kijken zoals ik in werkelijkheid ben.

M.

Doordat je me bent voorgegaan in een groot deel van mijn weg, weet je waar ik over praat en praat je mijn taal.

J.

De kracht van Renato ligt in sparrend coachen: gedurende het coaching traject legt hij connecties en dwarsverbanden tussen zakelijk, privé en persoonlijk vlak. Niet alleen door te luisteren, maar ook terug te komen op besproken punten van eerdere sessies zonder enig waardeoordeel. Zo werkt hij resultaatgericht naar het vinden van de juiste focus en hoe daar praktisch invulling aan te geven wat je wilt en ook wat niet. Het heeft mij veel toegevoegde waarde opgeleverd.

R.J.

Renato weet de kern bij mij goed te raken, hij weet waar ik over praat en hij begrijpt waar ik ben.

H.

Wat een mooi coaching traject heb ik bij jou mogen volgen! Nadat we een fijn gesprek als intake hebben gehad, zat ik de week erna al bij je op gesprek en gingen mijn 100 dagen van start. Ik kwam met twee casussen die ik wilde veranderen/verbeteren, maar dit traject heeft mij veel meer gebracht dan de vraagstukken waar ik eigenlijk mee kwam. Door jou heb ik mezelf (beter) leren kennen: Wie ben ik (geworden)? Waarom handel ik zo? Wat zijn mijn blinde vlekken? Wat kan ik doen om zaken te veranderen? Door jou ben ik rustiger geworden, kan ik mezelf en situaties beter analyseren, ben ik socialer geworden en kan ik me beter inleven in anderen. Super knap hoe je uit de onderwerpen die ter tafel komen steeds weer de tot de kern van het verhaal weet te komen. De gesprekken heb ik iedere keer als prettig ervaren en ik zag er iedere week naar uit om samen met jou mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben super dankbaar dat ik dit traject bij jou heb kunnen volgen, dit is iets wat ik de rest van mijn met mij mee zal dragen. Een aanrader voor iedereen die zichzelf (beter) wil leren kennen en ontwikkelen. Renato, bedankt en wie weet tot in de toekomst! K.H.  

K.H.

Ondanks dat het voor mij even heeft geduurd om de stap te nemen voor een coachingstraject te volgen, had ik vanaf het eerste moment een fijne klik met Renato. De sessies die voornamelijk met humor benaderd werden, dat is voor mij heel belangrijk, waren prettig, open, confronterend, leerzaam en brachten mij telkens tot nieuwe inzichten. Ik ben nog niet daar waar ik wil zijn, maar dankzij jou ben ik zelfverzekerder en een stuk dichter bij mijn doel. Bedankt Renato

J.v.B.