Referenties

Doordat je me bent voorgegaan in een groot deel van mijn weg, weet je waar ik over praat en praat je mijn taal.

J.

Ik heb al eerder met coaches gewerkt maar met Renato was toch weer heel anders. Hoe moeilijk het in eerste instantie was om te bepalen waar ik PRECIES naar toe wilde, hoe makkelijker het werd uiteindelijk duidelijk te krijgen wat ik wil, wat ik wil laten zien met mijn foto’s en wie ik ben en waar ik sta. Op een vriendschappelijke manier hielp hij mij, het was geen vraag- en antwoord uurtje, maar een spar-partijtje.

E.G.

Wat een mooi coaching traject heb ik bij jou mogen volgen! Nadat we een fijn gesprek als intake hebben gehad, zat ik de week erna al bij je op gesprek en gingen mijn 100 dagen van start. Ik kwam met twee casussen die ik wilde veranderen/verbeteren, maar dit traject heeft mij veel meer gebracht dan de vraagstukken waar ik eigenlijk mee kwam. Door jou heb ik mezelf (beter) leren kennen: Wie ben ik (geworden)? Waarom handel ik zo? Wat zijn mijn blinde vlekken? Wat kan ik doen om zaken te veranderen? Door jou ben ik rustiger geworden, kan ik mezelf en situaties beter analyseren, ben ik socialer geworden en kan ik me beter inleven in anderen. Super knap hoe je uit de onderwerpen die ter tafel komen steeds weer de tot de kern van het verhaal weet te komen. De gesprekken heb ik iedere keer als prettig ervaren en ik zag er iedere week naar uit om samen met jou mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben super dankbaar dat ik dit traject bij jou heb kunnen volgen, dit is iets wat ik de rest van mijn met mij mee zal dragen. Een aanrader voor iedereen die zichzelf (beter) wil leren kennen en ontwikkelen. Renato, bedankt en wie weet tot in de toekomst! K.H.  

K.H.

Het resultaat dat ik wilde heb ik met en dankzij jou behaald.

A.

Renato is een enthousiaste en plezierige coach die zich goed in mij kon verplaatsen en al snel aanvoelde waar de knelpunten zaten. Hij heeft mij bewust gemaakt van mijn dagelijkse doen en laten, zowel op zakelijk vlak als privé. Middels verschillende inzichten, handvatten en routines is het mij gelukt om bepaalde patronen te doorbreken. Hierdoor heb ik meer tijd en rust gekregen. Daarnaast heb ik meer inzicht gekregen in mezelf, en heeft het mij ook geholpen om andere mensen beter te begrijpen. Ik vond het een fijne, interessante en zinvolle workshop die ik iedereen kan aanraden. Y.G.

Y.G.

"Toen ik startte met het 12 weken durende coaching traject vielen voor mij niet gelijk de puzzelstukjes op hun plaats. Halverwege de coaching wist ik met behulp van Renato de juiste stukjes te vinden om verder te kunnen werken aan mezelf. Het werd daardoor voor mij de laatste coaching weken steeds makkelijker om de puzzel compleet te krijgen en hierdoor zag ik de toekomst weer positief tegemoet. Twaalf weken lijken lang en ook ik dacht in het begin heb ik die weken echt nodig? Ja absoluut, ook ik had deze weken nodig om beetje bij beetje tot een beter inzicht te komen om uiteindelijk zelfstandig de goede keuzes te kunnen maken. Ik kijk terug op sessies met humor, een lach en een traan. Bovendien waren ze nooit saai!"  

D.E.

Coaching? Het was niet mijn idee! Stiekem wist ik dat er iets bij mij ontbrak. Een spiegel, soms confronterend, maar altijd fijne en positieve gesprekken. Iemand met wie je durft te delen. Het gaf me inzicht in mijzelf. Werd bewust van mijn eigen patronen en de wisselwerking die dit heeft in de organisatie waarin ik werk. Met enthousiasme en een stevige duw werd ik door jou in de juiste richting gestuurd. Nu kan ik het zelf. Bedankt Renato.

R.B.

Je kunt me als geen ander naar mezelf laten kijken zoals ik in werkelijkheid ben.

M.

Ik had altijd gedacht dat coaching alleen was weggelegd voor topsporters of hoge functionarissen. Na de stap te hebben genomen voor een eerste gesprek om te praten over waar ik tegenaan liep en last van had, was de klik er meteen om jouw hulp te aanvaarden en hier mee aan de slag te gaan door middel van een coaching traject. Daarin vond ik het heel knap hoe je kon doorgronden hoezo ik op bepaalde manieren handelde, waar dit vandaan kwam en me dat vooral ook in kon laten zien zodat ik daar zelf bewust van werd. Wanneer ik wilde slagen in mijn handelen en wanneer ik af wilde van de ongemakken die deze last met zich meebracht, moest ik zaken anders aanpakken dan dat ik was gewend. De drempel om dit toe te passen in de praktijk werd uiteindelijk genomen en daarna ging het als een sneltrein. Ik kreeg namelijk de bevestiging dat het beter ging op de weg die we bespraken te bewandelen. Ik werd rustiger, liet me niet meer snel gek maken, kreeg ruimte in mijn hoofd en kreeg ontzettend veel plezier in de resultaten van mijn 'nieuwe handelen'. Ik wil je ontzettend bedanken voor elke keer dat je me het gevoel gaf dat ik de hele wereld aan zou kunnen en voor hetgeen wat het me tot nu al heeft gebracht! Dit is iets waar ik voor nu en in de toekomst, zowel privé als zakelijk, profijt van heb!

J.H.

Ondanks dat het voor mij even heeft geduurd om de stap te nemen voor een coachingstraject te volgen, had ik vanaf het eerste moment een fijne klik met Renato. De sessies die voornamelijk met humor benaderd werden, dat is voor mij heel belangrijk, waren prettig, open, confronterend, leerzaam en brachten mij telkens tot nieuwe inzichten. Ik ben nog niet daar waar ik wil zijn, maar dankzij jou ben ik zelfverzekerder en een stuk dichter bij mijn doel. Bedankt Renato

J.v.B.

De kracht van Renato ligt in sparrend coachen: gedurende het coaching traject legt hij connecties en dwarsverbanden tussen zakelijk, privé en persoonlijk vlak. Niet alleen door te luisteren, maar ook terug te komen op besproken punten van eerdere sessies zonder enig waardeoordeel. Zo werkt hij resultaatgericht naar het vinden van de juiste focus en hoe daar praktisch invulling aan te geven wat je wilt en ook wat niet. Het heeft mij veel toegevoegde waarde opgeleverd.

R.J.

12 weken lang Renato.   Ze hebben mij een andere kijk gegeven op mezelf en hoe ik tegen de wereld om mij heen aankijk. Het vaak onbewust met anderen bezig willen zijn en het goed willen doen of vooral denken het goed te willen doen voor de ander, hoeft nu niet meer.  Een andere kijk op mezelf en vooral dat ik mezelf mag zijn, en dat ik mezelf ook voorop mag stellen. Het oude is niet meer nodig, het nieuwe pad gaat mij veel brengen en al loop ik tegen muren, het pad gaat door. Zit nu veel meer vanuit mijn gevoel dan vanuit mijn gedachten bij keuzes. Het pad gaat door. J.    

J.