Veranderlijk


Mensen denken vaak dat ze zich in een uitzichtloze positie bevinden. Dat kan in financiële zin zijn maar uiteraard ook op andere vlakken zoals gezondheid of in de relationele sfeer.

We nemen als waarheid aan dat dit het is wat er is en we kijken niet verder. Er vindt een zekere berusting plaats en we denken dat het zo moet zijn want onze ouders hadden dat ook of mijn broer en zussen die hebben dat ook meegemaakt…

Het gaat een eigen leven leiden en we leggen ons erbij neer. Onbedoeld en vaak onbewust nemen we een slachtofferhouding aan en we verwachten door een ander gered te worden. Aangezien niemand buiten ons, ons kan redden, wachten we op datgene wat zich nooit en te nimmer zal voordoen.

We zullen onszelf moeten redden, in welke situatie we ons ook bevinden, het is ‘onze’ situatie waarin we ons bevinden en we zijn de enigen die weten hoe we in deze situatie terecht zijn gekomen.

Wanneer we dit als een waarheid erkennen en accepteren, kunnen we ook de verantwoordelijkheid nemen om de situatie om te keren. Je hoeft niet te geloven dat je voor een dubbeltje geboren bent maar je kiest er wel voor om dit jouw leven te laten bepalen als je het wél gelooft en denkt dat je daar geen macht over hebt.

Op het moment dat je gelooft dat alles mogelijk is en dat jij tot alles in staat bent, ontvang je een bijzonder gevoel. Het maakt je sterk en je straalt vertrouwen uit waardoor je in actie komt en de dingen doet die je nooit eerder deed.

Als jij krachtig bent, kun je bergen verzetten. Je hoeft dan niet meer in discussie te gaan met je reptielenbrein want je weet precies wat het wil en ook dat het niet is wat jij wil. Je kan ermee omgaan, het negeren en doen wat nodig is in wat voor situatie dan ook.

Alleen zo kan een verandering blijvend worden, zolang jij de architect bent van jouw leven.