Bewijsdrang-bewijslast


Kwetsbaarheid-kracht

Misschien herken je het, je bent als supergevoelige man zo kwetsbaar dat je denkt een pantser nodig te hebben om jezelf te beschermen. Je denkt dat het van een man verwacht wordt om stoer en sterk te zijn want je bent zo opgevoed en de omgeving oefende hier ook invloed op uit.Het was niet veilig om gevoelig te zijn omdat dit kwetsbaar voelt en dus verberg je het onder een hoop stoerheid. Dat is wat je laat zien naar buiten toe want zo kun je jezelf handhaven in deze ‘harde’ wereld. Je ervaart een enorme drang om jezelf te bewijzen op de harde manier maar ergens voelt dit meer als een last dan als een zegen. Je moet veel teveel ballen in de lucht houden en voor de man die je in wezen bent, is er geen ruimte binnen het harnas dat je je aangemeten hebt. Aan de andere kant is het voor de vrouw lastig om haar energie, zowel de vrouwelijke als de mannelijke neer te zetten in deze door mannen gedomineerde wereld. Er wordt nog steeds op een bepaalde manier ook naar de rol van de vrouw gekeken. Toont ze teveel kracht dan stuit dat vaak op weerstand en zal tegenwerking een gevolg zijn.

Man-vrouw

Wanneer mag jij als man jouw kwetsbaarheid tonen zonder dat je jezelf als een watje ziet? Wanneer kan jij als vrouw power laten zien zonder dat je jezelf als manwijf ziet?

Verandering

Hoeveel geweld doen we op de eerste plaats onszelf aan door zo ver buiten onszelf te zijn? We zitten in een veranderende wereld en deze verandering vergt nogal wat van ons als mens. Of het nu gaat over een bedrijf waar je werkt of om een relatie die je hebt. Het vraagt iedere keer weer aanpassing van ons want alles verandert dus je gaat erin mee of je haakt af.Als we ons blijven opstellen zoals we deden en niet ons totale potentieel aanboren dat we in wezen bezitten, zullen de problemen zoals die zich op dit moment in de wereld in veelvoud aandienen niet verdwijnen maar eerder toenemen. Of het nu gaat om een burn-out of een relatiecrisis, er is geen evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke in ons omdat we doorgeslagen zijn in een bepaalde richting. Zolang we de zaken als los van elkaar blijven zien, krijgen we nog meer tegenstellingen in plaats van eenheid. Niets is zwart-wit, behalve in het oog van diegene die het zo ziet.

Evenwicht

Wil jij als man of vrouw ervaren hoe het voelt om vanuit evenwicht met jouw totale potentieel aan de slag te gaan op zowel je werk als in je privéleven? Maak dan net als ik het verschil en ontdek je ongekende vermogens in een acht stappenplan dat je naar het evenwicht leidt dat je wil. Nu en altijd.

Vul hier het contactformulier in dan maken we een gratis afspraak voor een vrijblijvend gesprek en geef ik je alvast wat handvatten waar je zelf mee aan de slag kan. Tot dan!