De Bespiegeling


Ik ontmoet de draken in mijn leven via de mensen waar ik mee in aanraking ben gekomen in verband met mijn werk.

Het zijn mensen die boosheid met zich meedragen, ze spartelen, zitten in een moeras en willen gered worden. Ze voelen zich slachtoffer maar willen niet zelf het werk doen dat nodig is om tot verandering te komen.

Al deze zaken laten deze mensen mij zien, als in een spiegel kijk ik naar mezelf, het is ik die ik in deze mensen zie.

Het is mijn eigen spectrum waar ik naar kijk en er is dus werk aan de winkel.

Ik zal me los moeten maken van deze mensen door te begrijpen wat er gebeurt en in actie te komen.

Deze mensen willen niet geholpen worden, maar waar ik wil ik niet geholpen worden? Wat wil ik niet onder ogen zien? Wat levert een slachtofferhouding mij nog op? Hoe brutaal eerlijk kan, mag en wil ik naar mezelf zijn?

Ja, ik heb er een belang bij om slachtoffer te zijn. Al was het maar om niet in actie te hoeven komen en lekker in mijn boosheid mijn beklag te kunnen blijven doen.

Zolang ik me als slachtoffer gedraag, hoef ik geen eigenaar te worden van mijn problemen en geeft dit mij een vrijbrief om inactief te blijven.

In deze situatie zie ik mezelf in een comfortzone hoe raar dat ook klinkt, het is vertrouwd hoe vervelend dan ook en ik blijf zitten waar ik zit, mijn reptielenbrein heeft gewonnen.

Dit is de dagelijkse routine voor heel wat mensen die denken dat ze geen keuze hebben, net zoals ik dat dacht.

Toen ik eigenaar werd van mijn problemen, ging er een wereld voor me open. Niet dat dat makkelijk was, nee integendeel zelfs, maar op den duur voelde ik me steeds beter hierbij en zag ik dat het vruchten ging afwerpen.

Het geeft me nu macht waar ik eerder onmacht ervoer. Dit zorgt bij mij voor overzicht en ik kan letterlijk mijn leven in eigen hand nemen en daardoor vormgeven.

Dat is waarbij ik voor mensen bij van waarde van wil zijn, dat is mijn missie, mijn doel en daar kom ik elke dag voor in actie.

Hoe lang wil jïj nog wachten op de redding, die je zelf bent?

Met dank aan N3M Coaching, Life Time Coaching by Heart.