De comfortzon(d)e


Het woord doet denken aan een gebied waar het heerlijk toeven is en voor de onderbewuste mind oftewel het onderbewustzijn lijkt dat ook zo te zijn.

Als je echter net als ik het een en ander in je leven wil veranderen, kom je erachter hoe moeilijk het kan zijn om de comfortzone te verlaten.

Je krijgt dan te maken met je reptielenbrein en dat kun je zien als de bewaker van de comfortzone, alles wat niet in overeenstemming is met dat wat in jouw gewoontepatroon zit, wordt op een subtiele manier geweerd, het zogenaamde uitstelgedrag leidt uiteindelijk tot afstel.

Dat gebeurt zo subtiel dat je het zelf niet eens in de gaten hebt totdat je ziet dat je op sommige gebieden in rondjes draait zonder ergens te raken.

Daarmee is het nog niet verholpen want dan begint het pas en merk je al die stemmen van het reptielenbrein op die de hele dag tegen je aan zitten te praten. Soms lijkt het wel een orkest wat er zit te toeteren en probeer dan maar eens wat te veranderen in je dagelijkse leven.

Dat is nog niet zo eenvoudig, nee integendeel zelfs want je ziet, net als ik toen, je blinde vlekken niet.

Daar moet je op gewezen worden door een ander en daarbij help ik je als coach.

Zodat je kan omgaan met al die stemmen en in plaats van in de comfortzone te blijven kunt kiezen voor groei.

Heb jij ook moeite met beslissingen nemen, keuzes maken of ondervindt je beperkingen bij veranderingen, kies dan ‘voor de verandering’ voor de hulp van een coach.

Dus, ben jij die man of vrouw met al die goede ideeën en wil je die Nu gaan omzetten in resultaat, kom dan in actie en maak die afspraak met jezelf en met mij.

De afspraak is gratis en daardoor alleen al onbetaalbaar ;-)).