De ‘ware’ man


De zogenaamde zelfhulprevolutie van de afgelopen decennia is helaas aan de man voorbijgegaan. En dat komt niet omdat we niet mee mochten doen maar was een vrijwillige keus. De meeste mannen besloten het werken aan jezelf aan de vrouwen over te laten. Sommigen van hen kwamen door een uitzichtloze situatie bij een therapeut terecht. Of enkelen verdwaalden in een yogazaaltje of spiritueel centrum. Maar de meeste mannen bleven thuis en de weinige mannen die met hun vrouw meegingen naar bijvoorbeeld een meditatie ontdekten dat ze verreweg in de minderheid waren en haakten daardoor vaak ook af. Zelfhulp is tot nu toe bijna altijd het domein van de vrouw geweest.

Niet dat wij mannen geen hulp konden gebruiken maar als het gaat om ons innerlijk doen we het niet zo goed ook al kampen we in stilte met gevoelens van wanhoop of verlorenheid. We verdienen misschien aardig en vervullen onze plicht, we werken ons niet in de nesten en wekken de indruk alles onder controle te hebben. Maar over het algemeen zijn de meeste mannen niet gelukkig. Of in elk geval niet écht gelukkig.

De meesten voelen zich niet krachtig en vrij zoals ze graag zouden willen. Ze voelen zich vaak machteloos op andere gebieden zelfs als ze op hun werk behoorlijk wat in de melk te brokkelen hebben. Veel mannen weten niet hoe ze in een relatie voor zichzelf op moeten komen. We zijn onzeker over onze duistere kant en onze seksualiteit. De meesten van ons vinden het moeilijk om een hechte band aan te gaan met andere mannen. We weten niet wat we echt belangrijk vinden en het ontbreekt ons vaak aan een levensdoel. Het ontbreekt ons aan bezieling. Als groep hebben we diepgang noch kracht. We missen ruggengraat.

Wat betekent het om een zielsgelukkige, sterke man te zijn? Maar weinig mannen stellen zich die vraag. Je kunt jezelf een upgrade geven en een sterke gelukkige man worden maar dat gaat niet vanzelf. Wie een energieke, vrijdenkende sterke man met visie wil worden, zal aan de slag moeten: slijpen en schaven, leren, nadenken, ontwikkelen en bloedeerlijk zijn. In ieder van ons zit een zielsgelukkige, sterke man en een heel gemiddelde, tweedimensionale vent. De vraag is in welke van de twee we tijd en energie willen steken. Maar iedereen kan het, dat is zeker. Gun jezelf nu die upgrade, wil je hier meer over weten vul dan het contactformulier in dan maken we een gratis afspraak, let’s hug!