Gevangen in de Bullshit Baan


Tegenwoordig zitten steeds meer mensen gevangen in een zogenaamde Bullshit baan. Een job die er niet toe doet en waar de mensen zelf van vinden dat die nutteloos is en totaal niets toevoegt dat ertoe doet. Dat ze van dit werk geen voldoening hebben en totaal geen energie krijgen mag duidelijk zijn maar er is niemand die er verder iets mee doet.

De situatie wordt als het ware in stand gehouden wat het ook kost. Mensen zitten vaak de rit maar uit en spelen het spel maar mee want de rekeningen moeten betaald worden en we willen zo graag meedoen in de rat race van onze maatschappij waarin het raar uitziet als je geen negen uur per dag ‘werkt’.

We proberen inhoud te geven aan een inhoudsloze zaak. En dat alles moet ‘gemanaged’ worden in eindeloze procedures die tot niets leiden en alleen maar waarde kosten in plaats dat het waarde toevoegt aan ons leven.

Vreemd want als je kijkt naar de banen die werkelijk waarde toevoegen aan ons leven dan zie je dat het daar vooral géén geld mag kosten zoals in het onderwijs en de zorg. Dit is krom, toch?

Volgens de meesten is er één ding erger dan een onzinbaan en dat is géén baan. Zo blijven de meesten zitten waar ze zitten en maken geen werk van hun kwaliteit, dat waar ze warm voor lopen en enorme waarde toevoegt aan op de eerste plaats hun eigen leven en dat van vele anderen.

En als je dan toch besluit dat het gedaan is met je bullshit baan en je wil graag weten hoe het is om waarde toe te voegen aan jouw leven laten we dan snel afspreken want dan valt er een hoop te bespreken.

Don’t waiste time, let’s spend words together.