Jezelf bevrijden door transformatie


Allemaal hebben we van goedbedoelende ouders, leraren, geestelijken en anderen, dingen geleerd die ons als mens beperken. Eeuwenlang zijn van generatie op generatie veel van deze destructieve culturele conditioneringen doorgegeven en zozeer deel van ons leven geworden dat we ons er niet meer bewust van zijn. Het vergt enorm veel energie en bewustzijn om deze destructieve conditioneringen te herkennen en te transformeren in gedachten en gedragingen die waardevol voor en dienstbaar aan het leven zijn.

Deze transformatie vraagt dat we onze behoeften kunnen benoemen en contact met onszelf kunnen maken, wat alle twee moeilijk is in onze cultuur. Niet alleen hebben we nooit geleerd ons bewust te zijn van onze behoeften, ook worden we vaak aan culturele conditioneringen blootgesteld die dit bewustzijn juist actief blokkeren.

Zoals gezegd hebben we een taal geërfd die ten dienste stond van koningen en machtige elites in op overheersing gerichte samenlevingen. Alles werd in het werk gesteld om te zorgen dat het gewone volk zich niet bewust zou worden van zijn eigen behoeften en dat het volgzaam en onderdanig aan de overheid zou blijven.

In onze cultuur worden behoeften vaak als negatief en destructief beschouwd. Zo wordt een ‘behoeftig’ persoon gezien als iemand die zichzelf niet kan redden of onvolwassen is. Als mensen hun behoeften uiten, krijgen ze vaak het etiket ‘egoïstisch’ opgeplakt en het gebruik van het persoonlijk naamwoord ‘ik’ wordt soms gelijkgesteld met egoïsme of behoeftig zijn.

Geweldloze communicatie wil ons dieper bewust maken van de invloed die onze culturele conditionering op ons heeft door waarneming en oordeel te scheiden, door de gedachten of behoeften te onderkennen die onze gevoelens stimuleren en door onze verzoeken in duidelijk actietaal te uiten. Het is essentieel dat we ons van deze conditioneringen bewust worden, willen we ons eruit bevrijden.

Ben jij toe aan transformatie en wil je je graag los maken van al dat wat je niet meer dient, laten we dan een gratis online afspraak maken. Vul het contactformulier of bel.

Transformeerder JeZelf