Jouw levensmissie


Elk mens komt hier op aarde met een missie, niemand uitgezonderd. En dat is een unieke opdracht die alleen jij kunt vervullen. De missie van elk mens is in universele zin dezelfde: liefde leren, liefde geven en ontvangen en zo het bewustzijn van liefde laten groeien. Dat is de universele missie. Maar elke mens draagt daarvan een specifieke vorm die past bij specifieke talenten en levensomstandigheden van dit mens in dit leven.

Veel mensen weten niet wat hun missie is en leven op de tast, zonder een gevoel van richting. Hun leven gaat dikwijls alle kanten op, er is geen regie, geen vervulling, geen geluk. Ze zijn er vaak van overtuigd dat hun leven zinloos is. Het gevoel van leegte en eenzaamheid dat hieruit voortkomt wordt snel opgevuld met allerlei afleiding, bezittingen en verslavingen. Het niveau van de ziel wordt vergeten of zelfs als niet-bestaand van de hand gewezen. Dut juist datgene wat de innerlijke leegte werkelijk zou kunnen opheffen en een echte oplossing en richten zou kunnen bieden, wordt buitenspel gezet.

Mensen die hun missie leven, herken je zo. Ze stralen iets onaantastbaars uit, ze zijn niet van hun stuk te brengen. Ze zijn enthousiast en aanstekelijk in de vreugde die ze verspreiden. Ze leven gedreven vanuit hun passie en zijn vervuld. En vooral: ze weten precies waarmee ze bezig zijn. Ze gaan mee met de stroom van het leven, en zwemmen er niet tegenin. Hun weg is vaak geplaveid met wonderen. Op verbazingwekkende wijze krijgen ze wat ze nodig hebben om verder te kunnen gaan met hun missie. Het lijkt zich allemaal vanzelfsprekend en moeiteloos te voltrekken, en dat is in essentie ook zo. Wie zijn missie vervult krijgt de benodigde steun van het universum. Dat is een wetmatigheid.

Een missie leven vraagt bewustzijn. Bewustzijn van wat je hier op aarde komt doen, wat je ziel van je wil. Je ziel is je enige echte werkgever en ontslaat jou nooit. En je hoeft ook niet met pensioen, als je dat niet wilt. Hoe ontdek je als mens de missie van je ziel? Je krijgt tijdens je leven veel aanwijzingen en hints, zowel ja’s als nee’s. Je merkt dat je ergens enthousiast over wordt en je blijkt opeens vloeiend een bepaalde richting op te worden gestuwd waar je kunt stralen. Of er verschijnen slagbomen en stoplichten op de weg in de vorm van onverklaarbare herhaalde tegenslag. Dan weet je dat je daar niet moet zijn. Je levenspad kruist je levensmissie vele malen. Er gaat als het ware even licht schijnen. Opeens weet je iets, welke richting je op moet gaan, je wordt in je ziel geraakt. Dat zijn ontwaakmomenten ook wel keerpunten genoemd.

Als je benieuwd bent naar jouw missie en je kan daar hulp bij gebruiken dan lijkt het me een goede zet om eens nader kennis te maken via een gratis vrijblijvend gesprek. Vul hier het contactformulier in dan kunnen we ermee aan de slag want er is niets krachtiger dan een mens met een missie. En het is mijn missie om samen met jou jouw missie te vinden.

ECIW