Man-oeuvreren


We leven in een prachtige tijd die ons als mens weliswaar voor een aantal uitdagingen plaatst maar tegelijkertijd biedt dit ook geweldige kansen om tot een omwenteling te komen.

Ik zie ik steeds meer vrouwen in hun kracht komen en hun plek als gelijke innemen die hen altijd al toekomt ten opzichte van mannen. En dat vraagt van ons als man ook iets. Voor sommige mannen zal het als een stapje achteruit voelen terwijl anderen het meer als een stapje opzij zullen zien.

Maar waar het volgens mij op neer komt, is dat wij als man niet zomaar moeten toekijken hoe vrouwen hun positie terugwinnen. Nee, ik vind dat wij daar ook een actieve rol in mogen en wellicht zelfs moeten innemen.

Het betekent dat wij als krachtige man onze kwetsbaarheid mogen toelaten en laten zien zonder dat we daarbij aan kracht inboeten maar juist aan kracht winnen.

In mijn ogen vraagt het van ons om te laten horen, het niet meer te pikken dat vrouwen als een stereotype worden neergezet en behandeld. Dat we niet meer wegkijken of het weglachen.

Als we erin slagen één te worden, integreren in ons yin en yang tot de cirkel die alles rond maakt.