Mijn eigen pad


We moeten zoveel van ons zelf, als ik naar mezelf kijk, zie ik hoeveel ik van mezelf eis daar waar het kennis opdoen betreft. Het houdt niet op, ik zal en moet nog meer kennis vergaren.

Waar komt dit vandaan? Wat zet mij tot deze drang aan? Bij mezelf kan ik nagaan dat het bij mij te maken heeft met mijn minwaarde waarmee ik op deze wereld ben gekomen. Ik heb een enorme bewijsdrang om niet dom over te komen of gevonden te worden.

Dat laat me nooit los, het is er altijd en vaak uitte zich dat in een niet te meten boosheid die ik in mezelf ervoer. Een boosheid die ik maar met moeite in de hand kon houden of net niet… En ik snapte maar niet waar die boosheid mee te maken had want het was soms maar iets heel kleins dat me al kon laten ontploffen.

Er was altijd wel iemand of iets waar ik boos op of om was. Ik koppelde die boosheid zelden of nooit aan mezelf. Totdat ik door mijn persoonlijke ontwikkeling zag dat toeval niet bestaat en alles wat ik tegenkom, iets zegt over mij. De boosheid op anderen heeft alles te maken met mij en de ander laat alleen maar zien dat ik daar nog iets te doen heb rond boosheid naar mezelf.

Blijkbaar was ik nog steeds niet waardevol genoeg in mijn eigen ogen. Het werd voor mij zaak om het anders te gaan zien, om mezelf anders te gaan zien. Ik stopte met mezelf te bekijken door de ogen van de ander en zag mezelf door mijn eigen ogen, jeetje das een eye-opener geweest, letterlijk en figuurlijk. Het werd tijd voor mijn eigen pad

Elk oordeel dat ik had naar een ander of iets anders was een oordeel naar mezelf maar daar is het nog niet mee opgelost, dat was nog maar het begin. Ik had niet geleerd om lief voor mezelf te zijn, dacht dat ik door het anderen naar de zin te maken ook voor mezelf goed deed maar in werkelijkheid maakte ik mezelf alleen maar kleiner dan de ander en me dan ook nog beklagen zonder te zien wat ik zelf deed.

Ik deed mezelf geen plezier en ik kromp alleen maar, de boosheid werd hierdoor alleen maar groter, als in een vicieuze cirkel bleef zich alles herhalen. Ik werd er gek van want ik zag niet hoe ik dit kon stoppen. Dit was me waarschijnlijk ook niet in mijn eentje gelukt want ik zag mijn blinde vlekken niet. Pas toen ik door goede coaching geconfronteerd werd met mijn patronen kon ik zien en vooral inzien wat ik met mezelf deed.

Vanaf dat moment besef ik dat ik altijd een keuze heb om iets anders te zien dan ik denk te zien. Het houdt me uit het oordeel en zorgt ervoor dat ik het veel duidelijker zie, waardoor ik andere keuzes kan maken. Keuzes die waarde toevoegen aan mijn leven. Wil jij ook waarde toevoegen aan jouw leven en kun je daar net als ik destijds hulp bij gebruiken, voel je dan veilig om dit te delen en maak een gratis afspraak dan kunnen we bekijken wat jij nodig hebt om meerwaarde in jouw leven bereiken.