Omdenken, gedachtes en geloven


Gedachtes, we hebben ze allemaal en als je ze een voor een zou gaan bekijken die je op een dag hebt dan kom je al snel tot de conclusie dat de meeste van onze gedachtes alleen maar gaan over wat niet ├ęcht is. We denken bijvoorbeeld vaak bepaalde angstgedachtes of we voelen ons aangevallen waar we dat helemaal niet worden.

Om nog maar te zwijgen over de negatieve gedachtes die we over onszelf hebben. Ze kloppen vaak niet als we onszelf de vraag zouden stellen, klopt dit wel? Maar het komt niet eens in ons op om een gedachte in twijfel te trekken terwijl juist daar alleen maar herhalende patronen zitten die ervoor zorgen dat je in bijna soortgelijke situaties terechtkomt die je vervolgens op een soortgelijke manier oplost. Je doet wat je deed en je kreeg wat je altijd kreeg, van hetzelfde.

We zijn ons denken gaan geloven en vertrouwen erop dat het altijd klopt en dat is logisch want dat ben je zo gewend. Je kunt niet bij jezelf denken om je denken uit te zetten. Dat komt niet in je op omdat je je niet kan voorstellen hoe dat is om niet te denken. Er is geen back-up systeem dus ben je bang om stuurloos te raken, terwijl in dat hoofd alleen maar oude dingen zitten die veel te veel ruimte innemen. Ruimte die gebruikt kan worden voor nieuwe andere dingen die je nu meer zouden kunnen dienen. Iedereen wil verandering maar niemand wil veranderen.

Zo blijft alles bij hetzelfde want verandering kan niet zonder dat jij verandert. Bij de meesten breekt dan gelijk paniek uit want stel je voor hoe ik zou kunnen worden als ik verander. Alsof je iets kwijtraakt in plaats van dat je een totaal nieuwe wereld aanboort. Denk eens anders, gooi het om, ga omdenken of beter nog denk eens niet en ga wat meer voelen.

Als je graag wil weten hoe dat kan dan kan ik je daar graag meer over vertellen, er gaat namelijk een wereld voor je open als je werkelijk je gedachtes in twijfel zou trekken of ze wel of niet juist zijn. Je hoeft dat niet te zien om dat te geloven want je gelooft het als je het ziet.