Relatietherapie of niet?


Relaties zijn er in alle kleuren en smaken, ze komen en gaan. Wat ooit als een storm begonnen is, kan aflopen als een koel briesje. Dat kan je verbazen maar het komt gewoon meer dan vaak voor dat een relatie de eindstreep niet haalt omdat er zich iets voorgedaan heeft dat grote gevolgen heeft en alles raakt.

Soms is de ene helft al iets verder in het proces van uit elkaar gaan dan de ander en dat kan het erg pijnlijk maken om dan op de juiste wijze uit elkaar te gaan vooral als er kinderen in het spel betrokken zijn.

Maar het komt ook vaak voor dat een relatie wel levensvatbaar is om op door te gaan, gewoon door te gaan kijken wat een ieders rol in die relatie (geweest) is. Dan heeft therapie altijd zin want tijdens de relatie was de ander al een spiegel voor je dus waarom zou dat nu niet meer zo zijn?

Als beiden bereid zijn om eerlijk naar zichzelf te kijken, is er een hoop mogelijk. Ik zie een relatie als drie: jij, hij of zij én de relatie zelf en ze hebben alle drie een even zo grote rol. En tijdens mijn coaching komen ze ook alle drie tot hun recht.

Het enige dat jullie hoeven te doen is je veilig genoeg te voelen om dit samen aan te durven. Als er een klik is, is er veel mogelijk en dat komt resulteert vaak op een doorbraak in de verbinding met elkaar.