Stop met stoppen


We stoppen wat af in ons leven. Ga maar na voor jezelf waar je ooit al mee gestopt bent maar toch terugviel naar het oude gedrag. Als ik voor mezelf mag spreken, leek het wel of ik verslaafd was aan het stoppen in plaats te stoppen met datgene waar ik last van had. Gelukkig heb ik niet opgegeven en ben ik gestopt maar eigenlijk begon toen iets nieuws, iets anders, iets beters. Iets dat ik wilde en dat beter bij mij past Nu en waarvan ik Nu ook weet dat ik altijd kan veranderen.

Op het moment dat we van een probleem af willen en/of dit willen transformeren naar iets dat ons meer dient, merken we hoe hardnekkig bepaalde patronen zijn die we onbewust dagelijks volgen. Het kan aardig lang duren voor dat je zo ver bent dat je er écht vanaf wil omdat je er bijvoorbeeld last van hebt in het dagelijkse leven. En of het nu gaat over roken, ongezond eten of een ander iets dat je niet meer wil, je neemt een beslissing dat het hier stopt en dat het tijd is voor iets nieuws.

Zo’n beslissing is natuurlijk geweldig maar je snapt zelf ook wel dat het dan pas begint want willen is één ding maar doen is vaak een ander verhaal. Hoe zet je de knop om in je hoofd, als je al weet waar de knop überhaupt zit? Uit ervaring weet ik wat er allemaal op je af komt op het moment dat je beslist dat het roer om moet. Ik ken de stemmen in mijn hoofd die me vertelden om vooral in de comfortzone te blijven en alles bij het oude te laten ook al betekende dat bijvoorbeeld twee pakjes per dag roken en ongezond leven. Ik wilde de pijn niet hebben van het moeten missen van dat waar ik van dacht dat ik het nodig had. Maar de werkelijkheid is in wezen andersom want dat wat we missen kan in feite niet(s) zonder ons!

Toen ik me bewust werd van mijn programmering kon ik ook bedenken dat ik mezelf zou kunnen herprogrammeren tot degene die ik wilde zijn op alle vlakken. Want eerlijk is eerlijk, je begint met het veranderen van één ding maar al snel merkte ik dat het ook op andere vlakken in mijn leven begon te stromen en daarnaast was ik niet de enige die daarvan profiteerde maar ook mijn omgeving. Dus als je zeker weet dat je toe bent aan een transformatie en je wil alvast iets veranderen zodat jouw leven ook een boost krijgt, laat mij je dan alvast wat handvatten geven tijdens een gratis kennismakingsgesprek of bezoek een van mijn bijeenkomsten die ik maandelijks organiseer. Laten we elkaar ont-moeten.