U-niek


Zien we wat we denken of denken we wat we zien? Met andere woorden is dat wat we denken te zien ook hetgeen de werkelijkheid is of zien we dat zo omdat we dat zijn gaan geloven na jarenlange inprenting? Wat zijn gedachten meer dan een herhaling van een en hetzelfde?

We denken immers altijd hetzelfde via de ons zo gewone patronen. Dat maakt verandering ook vaak lastig want je zult je eerst moeten ontdoen van jouw manier van denken voordat je een andere manier van denken kunt gaan toepassen. En het is maar de vraag of je dat ook wil want er wordt makkelijk geroepen, “ja dat wil ik”, het is in je acties waarin je laat blijken hoe menens het je is.

Vaak moet er dan ook een echte noodzaak zijn om zover te komen. En dan kan het vaak wel en zegt men achteraf “had ik dit maar eerder gedaan”. Je kunt het vergelijken met de verhalen van mensen die succesvol gestopt zijn met roken of zij die hun hart volgden en een eigen bedrijf gestart zijn. Al die mensen zeggen achteraf hoe simpel het was maar dat het doodgewoon niet eerder in ze opkwam om ook daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen.

Waarom is niet belangrijk, we hebben duizend en één reden om iets niet doen en werkelijk maar één om het wel te doen. Je moet het ‘gewoon’ willen dan pas gebeurt er iets. En dat willen moet sterker zijn dan je gewoonte, met andere woorden het beeld van je verandering moet stevig in je verankerd zijn dat het je aanspoort om verder te gaan waar je eerder opgaf. Dat zorgt ervoor dat jij jouw realiteit kan creëren, alles wat je wil kun je bereiken of vind je het fijner dat een ander dat voor je bepaalt?

Natuurlijk zijn er valkuilen en blinde vlekken die je tegenkomt op je pad, dat is logisch want dit is nieuw maar je hoeft het niet alleen te doen want voor iedereen is er precies die coach die nodig is. Dat is ook waarom er zoveel verschillende coaches zijn, want niemand is zoals de ander, we zijn allen U-niek met onze eigen gave! We hoeven daar alleen nog maar werk van te maken. Misschien is een nieuw jaar een goede aanleiding om tot andere gedachtes te komen, gedachtes die jou meer recht doen dan die wat je nu hebt. Het begint met de eerste steen.