Van levensles naar levenslust en levenskunst


Op het moment dat ik het leven als één groot leren zag, begreep ik dat dingen net zolang op mijn pad komen totdat ik de les eruit geleerd heb. Tot die tijd draaide ik in rondjes totdat ik er bijna gek van werd.

Toen ik besefte dat ik de feiten zelf maakte en dat ook wist, ging ik anders kijken want toen kon ik zien dat ik fouten had gemaakt en ik stond open voor het InZicht om het zelfsturend te corrigeren. De vreugde die gepaard gaat met dat InZicht is verbonden met het BewustZijn als InZicht dat ons in staat stelt andere wegen in te slaan, het is de lust van de ZelfSturing van het leren, kennis als levenslust die de grondslag is van de vreugde achter de tranen.

Ik zag dat de wereld niet bestond uit feiten maar dat de werkelijkheid een systeem is van ongekende mogelijkheden. En ook al is niet alles wat mogelijk is gewenst, de Zelfkennis is een luisteren naar de verborgen logische boodschap van het menselijk verlangen. Want een mens maakt de feiten zelf, dat doet de ondernemer en iedereen die iets onderneemt, dat doen we als technicus, architect, wetenschapper, programmeur, communicator en kunstenaar.

Dus als je het gevoel hebt in rondjes te draaien, kan het goed zijn dat er een levensles op je wacht om opgehelderd te worden. En levenslessen zijn waardevol net als jij dat bent.