van minwaarde naar EigenWaarde


Wat voegt waarde toe aan jouw leven?

Is dat iets materieels of toch eerder iets immaterieels, een gevoel of een toestand?

Het antwoord op die vragen zal voor ieder anders zijn, logisch want we hebben allemaal andere wensen. En toch blijkt heel vaak als je wat langer doorvraagt dat juist de immateriële wensen de overhand nemen.

Hoe zou dat komen? Zijn we wat dat betreft sneller tevreden als we ons bijvoorbeeld gelukkig voelen om de een of andere reden?

Geld en immateriële zaken geven een kortstondige prikkel die blijkbaar afneemt ook al is het doel nog niet bereikt.

Met andere woorden we stellen ons tevreden met hetgeen we hebben en laten de wens los of vervangen deze door een nieuwe wens waarvan we denken dat deze wel haalbaar is.

Dit zal niet voor iedereen gelden want er zijn uiteraard mensen die niet rusten voordat ze hun doel bereikt hebben.

Bij deze mensen is de prikkel dusdanig groot dat ze wel volhouden daar waar anderen het al opgegeven hebben.

Hoe doen ze dat? Hoe krijgen ze het voor elkaar om hun doel zo te formaliseren dat het ze ogenschijnlijk makkelijk lukt om door te gaan?

Als we wat beter kijken naar deze mensen dan valt het op dat ze zeer creatief zijn in het visualiseren en concretiseren van het doel dat ze willen.

Ze kunnen het zien, horen, voelen en zelfs ruiken hoe het zal zijn als ze dat bereikt hebben wat ze graag willen.

Zo heel vreemd is dat niet. Ga maar na, ze hebben een hartewens en hoe makkelijk zou dat moeten zijn om deze te verbeelden?

Als het uit je hart komt zou dit geen punt moeten zijn want alles wat daar vandaan komt, stroomt letterlijk en figuurlijk uit je. Van binnen naar buiten als het ware.

Hoe duidelijker we zijn hoe makkelijker het wordt om hier te geraken. Het wordt pas lastig als we andersom redeneren van buiten naar binnen.

Door wensen vanuit ons hoofd te benaderen, merken we vaak al snel dat het veel moeilijker is om ze te verwezenlijken. En dat komt bijvoorbeeld vanwege de simpele reden dat ons hoofd snel weer iets nieuws bedenkt dat we ook zouden kunnen doen.

Dag hartewens want in het hart daar is de wens niet of nooit geweest, het bleef een idee in ons hoofd zoals al die andere waar we niets mee gedaan hebben en die op ons wetenschap met stof liggen totdat we het wel oppakken en met hart en ziel gaan uitdragen.

Wil jij weten wat er voor nodig is om jouw hartewens uit te dragen en dat te doen wat je altijd al gewild hebt?

Volg dan mijn van minwaarde naar EigenWaarde-programma en merk hoe je in 8 stappen je leven kan transformeren van idee naar hartewens.

Laat je hart spreken en kom in actie door het contactformulier hier in te vullen dan maken we snel een gratis afspraak waarin ik je graag meer vertel.

Lijkt mij een goed idee.