Vergeving is Zelfbevrijding


Als er iets is dat mij letterlijk en figuurlijk bevrijd heeft dan is dat vergeving. Door te vergeven heb ik mijn leven teruggekregen. Jarenlang heb ik in boosheid geleefd omdat ik niet wilde vergeven. Door niet te vergeven wat me was ‘aangedaan’, hield ik de situatie die ik niet wilde alleen maar in stand.

Het zorgde voor een soort patstelling. “Ik ben boos en jij moet mij om vergeving vragen die ik niet wil geven”. Door niet te vergeven, hield ik vast aan de situatie én de persoon. Toen ik eenmaal inzag dat het beter voor mij zou zijn om dit lost te laten ontdekte ik dat ik hiervoor moest kunnen vergeven. Ja, vergeven, de ander en nog belangrijker, mezelf.

Ik leerde dat, door de emoties rondom hetgeen mij was overkomen los te laten, er ruimte ontstond om me weer gelukkig te voelen. Want al je vergeeft, komt er energie vrij die je kan gebruiken. Het zorgde ervoor dat ik kon helen en weer ‘heel’ kon worden.

Vergeven draait om jou en om niemand anders ook niet om degene die je gekwetst heeft. Door te vergeven nam ik de macht over mijn emoties terug die ik aan anderen gaf. Indien je graag de drie gratis stappen in vergeving wenst te ontvangen klik dan op onderstaande link en meld je aan.

https://gg457-5ab628.pages.infusionsoft.net