Wie helpt de hulpverlener?


Om de haverklap lees of hoor je weer iets over de mishandeling van een hulpverlener en we nemen dit vaak voor lief aan, risico van het vak zal het wel zijn… en dat terwijl als het andersom gebeurt de rapen gaar zijn want dat kan echt niet, een hulpverlener die over de schreef gaat…

Dus waar is de hulp voor de hulpverlener, die van helpen zijn of haar vak gemaakt heeft?

En hoe zit het met de hulpverlener zelf, wie helpt hem of haar als hij of zij vastloopt, of nog beter gezegd voordat hij of zij vastloopt?

Het lijkt vaak een vicieuze cirkel, de hulpverleners die zelf in een positie terechtkomen waarin zij hulp nodig hebben, juist vanwege het feit dat ze zoveel tegenkomen in hun werk bij het “helpen”.

Je kunt slechts tot daar komen met een cliënt waar je zelf bent geweest en ook dan kan er van alles en nog wat bij je geraakt worden waarvan je dacht dat het al lang en breed verwerkt was.

Professionele blindheid noem ik dat: “iedereen heeft hulp nodig, behalve ik”. Ik kan het wel zonder, dus niet! en alleen al het besef hiervan en vooral de acceptatie dat het zo is, kan al wonderen voor je verrichten.

Je wil gewoon goed in je vel blijven zitten en wellicht dat mijn coaching voor jou dan waarde toevoegt aan je leven.

Wat kun je van mijn coaching verwachten?

Op de eerste plaats luister ik zonder oordeel naar wat jij te vertellen hebt en vervolgens ga ik jou met behulpzame vragen meer inzicht verschaffen in jouw situatie.

Met dit inzicht gaan wij samen aan de slag in de vorm van een traject dat jou handvatten geeft om beter met deze situatie om te gaan en het geeft jou een duidelijk beeld van hoe jij zelf in relatie tot de ander kan staan.

Het gaat er niet om dat jij niet sterk bent maar wel om het feit dat je beter met jouw kracht kan omgaan zonder jezelf op wat voor manier dan ook te verliezen.

Je bent zelfredzaam in elke situatie.

Spreekt je dit aan dan maken we een gratis kennismakingsgesprek en vertel ik je graag wat ik voor je kan betekenen.

Vul het contactformulier in of bel 06-25036388.