Zelf-management


Tijd

Het is belangrijk om je tijd effectief te managen, maar hoe doe je dat als niet precies weet of aanvoelt wat tijd eigenlijk is? Het enige wat bestaat zijn momenten van Nu en het is de kunst om in dat moment te zijn met heel je wezen want als je niet Nu bewust leeft, zit je ergens in het verleden of in de toekomst.

Toen-Dan

Het verleden is o-verleden, het leven is Nu. En zo is dat ook met de toekomst, die komt naar je toe, jij hoeft er niet heen! Dus het enige moment dat ertoe doet is Nu! Het zijn onze emoties die ons uit het Nu houden, vul zelf maar in: onzekerheid, verwarring, spijt of schuldgevoelens of iets wat daar op lijkt.

Uitstel

Zo stellen we het moment van Nu uit om velerlei redenen. Een derde van die redenen komt voort uit zelfmisleiding en twee derde uit de wil te vluchten voor de werkelijkheid. Dan is het geen wonder dat er bijna een miljoen mensen in ons land als depressief beschouwd kunnen worden en dat de helft van de directeuren en managers aan burn-out verschijnselen lijden.

Bewustwording

En alhoewel dit voor sommigen op dat moment een keerpunt kan betekenen, zou het fijner zijn als we dit zouden kunnen voorkomen want dat is nog altijd beter dan genezen. De oplossing is om alle hoop op een beter verleden op te geven. Zolang je het verleden niet hebt losgelaten, leef je vanuit patronen. Door te leren om van je patronen af te komen en boven je conditionering uit te stijgen, kom je in het Nu terecht en dan ben je klaar voor proactieve actie.

Dus wat ga je doen? Ontkennen of werken aan jezelf? Wellicht is dit het beste timemanagement dat er is, zelfmanagement. Of zoals Jan Bommerez het zegt: ”Laten we energie managen in plaats van tijd.” De tijd is er in elk geval rijp voor. Als je wil weten hoe jij of je team beter aan zelfmanagement kan werken kunnen we een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Dat kost alleen een beetje (kwali)tijd.